dinsdag 5 november 2013

Brownies! Maar dan gezond!


Ik kwam erachter dat ik nog helemaal geen recept had geplaatst. Dat kan natuurlijk niet hè!
Om het goed te maken heb ik, vooral fijn voor de dames, een heerlijk gezond brownie receptje voor jullie!
En aangezien ik natuurlijk glutenvrij leef heb ik daar ook aan gedacht! ;-) Ohja mijn lactose vriendjes laat ik ook niet in de steek. Geheel lactose vrij!

Gezonde brownies?
JA echt het kan! Alle ongezonde ingrediënten zijn vervangen voor 'gezonde'. 
En ik ga jullie nu vertellen hoe!

Wat heb je nodig?:
  • 225 gram Medjoul dadels, ontpit en een uur geweekt in warm water
  • 100 gram walnoten, plus een stuk of 20 voor de garnering
  • 9 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 60 ml kokosolie
  • 125 ml agavesiroop
  • 320 gram gekookte kikkererwten (uitgelekt)
  • 4 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
Nou let's go! Hoe maak je ze?:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een gladde saus.
  • Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed.
  • Maak nu in de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren.
  • Voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel.
  • Voeg vervolgens het bakpoeder, de kaneel en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (niet met de staafmixer want het is juist lekker als de walnoten grof blijven).Gezonde brownie met walnoten recept
  • Bekleed een cake- of taartvorm (vorm naar keuze) met bakpapier en verdeel het deeg er mooi gelijkmatig over. Garneer eventueel met wat walnoten die je achter hebt gehouden.
  • Bak de brownies in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • De liefhebber kan de brownie nog bestrooien met fijn gemalen kokosrasp voor een mooier effect.

Et voilá! 
Ze zijn klaaaaaaaaar. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten