dinsdag 18 februari 2014

Interessante docu!


De titel van de docu zegt al genoeg; fat, sick & nearly dead!

In deze docu zie je een man die, dus nearly dead is, en hoe hij besluit om zijn levensstijl helemaal om te gooien. Hij zit aan ongelofelijk veel medicijnen en heeft daar weer een uitslag van.
Hij besluit om aan een drastische detox te beginnen. Deze detox houdt in dat hij voor 60 dagen lang alleen maar 4 keer per dag een groenten smoothie mag drinken (en water natuurlijk), verder helemaal niks.

Ik zelf ben het hier niet helemaal mee eens, aangezien je zo geen eiwitten binnen krijgt en alleen mag wandelen als sport. Om dat als je bijvoorbeeld krachttraining erbij gaat doen je lichaam niet genoeg calorieën binnen heeft of de verkeerde calorieën om zich te herstellen of überhaupt goed te presteren. En zo komt je lichaam niet in de supercompensatie stand (meer hierover in een volgend bericht).

Wat ik wel goed vind is dat hij zoveel groenten binnenkrijgt en het is nog altijd beter dan al die junkfood die hij hiervoor at.

Verder interviewt Joe (zo heet de hoofdrolspeler ;)) ook random people in Amerika, waarvan de meeste ook obese zijn. En hoe ze over hun eigen levensstijl denken en over zijn dieet.

Een andere 'speler' heet Phil en is er nog erger aan toe dan Joe. Hij vraagt in het tweede deel hulp aan Phil en volgen ook Joe zijn journey. Op het eind ben ik echt in shock hoeveel hij is afgevallen. Phil, die eerst vrachtwagenchauffeur was, is zelf ook onder de indruk en wil zoveel mogelijk andere mensen inspireren.

Erg veel termen over voedsel zijn uitgelegd in kindertaal en is dus erg makkelijk te volgen. :-)

Ik weet dat de documentaire best lang duurt (namelijk 1:37:11 uur) én het is het echt waard! ;-)
Het heeft mij in sommige stukken in ieder geval ontroerd en ben weer helemaal gemotiveerd (dat was namelijk een beetje weggezakt)!





Enjoy!!! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten